Kurs i vinterferien: Animert Eventyr

18.-22. februar 2019

Varighet: 5 dager undervisning + visning og avslutning (32 timer)
Aldersgruppe: 12 – 16 år
Antall deltagere: 15 stk
Pris: Gratis (utstyr og materialer inkludert)

I løpet av uken skal vi blant annet jobbe med manus, karakteruvikling, lydinnspilling og animasjon. Kurset starter klokken 10:00 og varer til 16:00 alle dager. Erfaringsmessig blir dagene lange, så vi legger opp til at ordinær undervisning er ferdig før kl 15:00 og at det vises film den siste timen for de som ikke ønsker å jobbe videre med prosjektene sine.

Kurset starter på mandag med en innføring i animasjon gjennom teknikken «Pixillasjon» – hvor deltagerne selv fungerer som animasjonsfigurer. Deretter begynner vi en gjennomgang av relevante eventyr, sagn og historier som ikke lenger er bundet av opphavsrett. Eksisterende historier skal manipuleres og bearbeides slik at de får en ny vri. I løpet av uken skal vi skrive manus, utvikle karakterer, gjøre lydopptak, animere og redigere.

Deltagerene blir delt inn i grupper utfra hvilken animasjonsteknikk de ønsker å jobbe i. Det vil bli mulig å lage eventyr som utklippsfilm (Cut-Out), dukkefilm (Stop-Motion) eller som digital tegnefilm. Det kreves noe forkunnskaper dersom man ønsker å jobbe i sistnevte teknikk.

På fredag skal filmene ferdigstilles og gjøres klare for utstilling og visning på lørdag 23. februar kl 15:00. Visningen er åpen for familie og venner!

Animasjonsinstruktør Linda Fagerli Sæthren har tidligere holdt dette kurset for elever ved Oslo musikk- og kulturskole. Her kan dere se tre av resultatene:

De tre bukkene bruse basert på eventyret med samme navn:

«Ands og Grete» er basert på eventyret «Hans og Grete». Denne filmen ble i 2018 nominert til Amandusprisen i kategorien Amandus junior:

«B.A.D.A.S.S.» er basert på eventyret «Syvende far i huset» fikk Amandusprisen i 2018 i kategorien Amandus Junior: