DKS – Animasjon for alle

med Linda Fagerli Sæthren + hjelper – maks 25 elever pr gruppe


Linda Fagerli Sæthren er produsent, regissør og animatør med spesialkompetanse innenfor teknikken Stop-Motion / dukkefilm. Hun har tidligere vært portrettert i tv-programmet Newton, mottatt en Amandapris for sin debutfilm Janus, har vært nominert til Spellemanspris for sin musikkvideo Self-Fulfilling for bandet Beady Belle og har jobbet som animatør på kinoproduksjonen Jul i Flåklypa. Hun vil ta med animasjonsdukker og vise et eksempel på film hun har vært med å skape.

Tid: Omtrent 25 minutter

Her er Linda på jobb som animatør på kortfilmproduksjonen «»Julenissens Fall»


Pixillasjon: Elevene vil deretter få en praktisk innføring i animert bevegelse og rollebesetning – hvor hele klassen vil bidra i å lage en kort film. Pixillasjon er animasjon med levende animasjonsfigurer. Elevene vil i denne delen være animasjonsfigurer, animatører og kameraansvarlige – Linda Fagerli Sæthren vil være regissør.

Tid: Omtrent 60 minutter.

Eksempel på pixillasjon fra DKS Møre og Romsdal Fylke – Søvik Skule:


Tegnefilm: Etter pixillasjonen vil elevene få en innføring i tegnefilm. De lage en blanding av tegnefilm, objektanimasjon og pixelasjon med fargeblyanter på A4-ark individuelt eller i små grupper.

Tid: Omtrent 65 minutter.

Her kommer et filmeksempel på Tegnefilm/kombinasjonsteknikk

Cut-Out: I en balløvelse i teknikken Cut-Out (utklippsfilm i papp) vil elevene lære hva begrepene Ease In – Ease Out og Squas’n Stretch innebærer – to av de viktigste begrepene i læren om animert bevegelse.

Tid: Omtrent 65 minutter

Her kommer et filmeksempel på Cut-Out

Oppsummering: Det hele avsluttes med en muntlig animasjonsqviss og en oppsummering av dagen.

Tid: Ca 15 minutter.

Dette er en intensiv dag med masse moro!


For å gjennomføre kurset på en skoledag trengs følgende (satser dagshonorar, leie ved bruk av eget utstyr og medbrakte materialer er ført opp):

Honorar: Faktureres eller lønnes etter gjeldene satser / rammeavtale for DKS.

Etterarbeid: 1 dagsats pr uke. Linda vil rendre ut og klippe sammen en film med lyd og musikk til alle klassene som skolene kan disponeres fritt – med alle rettigheter til lydspor og musikk klarert slik at filmene kan vises offentlig. Filmen legges passordbeskyttet på Vimeo med mulighet for nedlastning – skolene må selv hente filmene herfra.

Maskinvare:
1 x Filmfremviser, høgtaler og lerret Kr 350,- pr dag
1 x Macbook Pro med nødvendig programvare Kr 100,- pr dag
8 stk Ipad med nødvendig programvare og stativ Kr 800,- pr dag (kr 100,- pr oppsett)
Produksjonsutstyr og materialer: Kr 150,- pr dag
25 sakser
Farget papp i forskjellige størrelser
A4 ark – hvite

Totale utgifter utstyr og materialer ved bruk av eget: Kr 1 400,- pr dag